Széchényi 2020

Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0038


Tromsø-be látogattak…

A szakmai útra „Az alkalmazható Természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban" című pályázat keretében 2013. november 30. és december 3. között került sor. Az Eszterházy Károly Főiskolát, Dr. Lipai Kálmán, dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, Pénzesné dr. Kónya Erika és Dr. Kovács Emőd alprojektvezetők képviselték.

 

Az 1968-ban alapított University of TromsØ a világ legészakibb egyeteme. Az Északi-sarkvidék növekvő globális jelentősége, az éghajlatváltozás, a sarkvidéki erőforrások kizsákmányolása és a környezeti veszélyek meghatározzák az egyetem profilját.

 

Az út célja a kapcsolatépítés és a tapasztalatszerzés volt. A szakmai küldöttség norvégiai tartózkodása során megtekintette a kampuszt, valamint az egyetem Asztronómiai Múzeumát. Sikeres megbeszélést folytatott Aspaas Per Pippin Hell Miksa kutatóval. Megállapodás született arról, hogy kétévente közösen konferenciát rendeznek a Vallás és tudomány téma köré összpontosítva, Hell Miksa nevével fémjelezve.

 

A küldöttség ellátogatott a Tanárképző Karra is, ahol Thorvaldsen Steinar és kollégái bemutatták az egyetem tanárképzésének szerkezetét és kutatási területeit. Előadásokat tartottak a pályázat keretein belül elkészült elektronikus jegyzetekkel kapcsolatban, illetve a további együttműködési lehetőségekről folytattak tárgyalásokat.


< Vissza