Széchényi 2020

Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0038


Konferencia - 2012. november 22-23.

„Alkalmazható természettudományok oktatása a tudásalapú társadalomban”- két napos konferencia hazai és határon túli magyar egyetemek oktatói részére


Befejezésükhöz közelednek a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-1-2011-0038 pályázatban megvalósuló magyar nyelvű elektronikus tankönyvek tananyagírási folyamatai, amelyek lektorálás és véglegesítés után a jövő év közepéig kerülnek fel a Világhálóra. November 22-23-án a pályázattal azonos címmel rendezett két napos konferenciát a Természettudományi Kar hazai és határon túli magyar egyetemek oktatói részére.

 

A projekt során a Tudásalapú Társadalom elvárásainak megfelelő Bologna-konform elektronikus tananyagok, tananyagtartalmak fejlesztése történik a munkaerő piaci elvárásokhoz igazodó Programtrervező informatikus BSc szak, Geográfus MSc (Erőforrás és kockázatelemző szakirány és Régiómenedzser szakirány) és Gyógynövénytermesztó felsőfokú szakképzési szak tantárgyaihoz kapcsolódóan.

 

A konferencia első napján a tananyagírók bemutatták a készülő elektronikus jegyzetüket. A dr. Patkós Csaba főiskolai docens, szakmai koordinátor által elnökölt, vetítettképes bemutató célja volt, hogy a szerzők részletesen tájékozódjanak egymás munkájáról, és így értesüljenek a tartalmi kapcsolódásokról. Az érintett hallgatók és vendégoktatók pedig ebben a formában is tájékozódhattak a rövidesen hasznosítható lehetőségről.

 

A délutáni program „Alkalmazható tudást adó képzést építünk” címmel egy kerekasztal munkamegbeszéléssel folytatódott a hazai egyetemek oktatói részvételével, amelyen az ELTE, SZTE, PTE, DE, ME, NYME és NYF oktatói, intézet- és tanszékvezetői képviselték intézményüket.

 

A konferencia második napján angol nyelvű szekcióban folytatódott a munka, amelyben a hazai és a határon túli magyar egyetemek oktatói mellett a Jagelló Egyetemről érkezett kollégák is tartottak előadást.  

 

A hírt küldte:

 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona
Tanszékvezető, főiskolai docens
Földrajz Tanszék


< Vissza